söndag 30 november 2008

Kurser

Har funderat på att nu när jag får bestämma själv så kanske jag skulle ta och gå en kurs i något. Har ett par förslag:

1. Jägarexamen. Har en far som jagar när han får lust och en svåger som kommer ut ett par gånger om året iaf. Det här är ingen kurs som jag precis börjat fundera på, nä tanken har funnits ett par år faktiskt. Det skulle vara skoj att få något mer gemensamt med far.

2. Jag-klarar-mig-själv-kurs. En omvänd kurs för ensamma män som lär sig laga mat. Jag vill lära mig att klara enkla grejer i hemmet som att sätta upp en tavla, tapetsera, fixa ett läckande avlopp eller veta hur man sätter upp en hylla i badrummet. Utan att alltid behöva fråga någon annan kunnig om vilken spik som ska användas skulle kännas som en stor lättnad. Vill vara beredd nästa gång det händer något. (Men eftersom jag inte hinner detta tills på tisdag så är ni fortfarande välkomna att skruva upp mina gardinstänger på tisdag, mor och far)

3. Data. Skulle vilja bli bättre, speciellt på excell. Är helt självlärd och skulle vilja lära mig mer av någon som kan.

4. Språk. Det skulle vara så kul att kunna lite bättre engelska eller att lära sig ett helt nytt språk som spanska kanske.

Det hade varit skoj och jag borde verkligen göra det nu. Kanske inte just nu förästen. Nu ska jag tända första ljuset i min adventsljusstake.

Vilka kurser vill ni gå?

16 kommentarer:

Lova.. sa...

Va kul det låter med kurser! Jag har alltid velat lära mig ett till språk helt flytande.. Kanske spanska eller italienska skulle jag nog välja :D

Kram!

Mari sa...

Jag vill defenetivt inte gå jägarexamen, men de andra lät ju ok. Skulle du händelsevis ta jaktexamen är du välkommen hit och jaga men inte med mig, du får låna min man och hund. Ha en bra vecka!!

Kramis

Sabina sa...

Oj va svårt, jag skulle inte heller välja en jägarexamen. How ever så en
jag-klarar-mig-själv-kurs låter ju kanon bra=)
Sen är det ju alltid bra att kunna flera språk, tyvärr så är jag nog för slö just nu för att plugga något sådant=)
Det var jätte kul att gå keramikkurs som jag gjorde hm 99 tror jag el möjligtvis 00.

Klart du ska gå en kurs..

Kraaaaaaaaaaaaam

Lasse sa...

Jag kan ta en privat danska kurs med dig :)

kurs nr 1.
Jul= Jul

Jultomte =julemand

Ha en bra dag

/Lasse

Det Mörka Hotet sa...

Jägarexamen är väl inte så himla tokigt då du redan har bekanta som jagar?

Själv skulle jag vilja lära mig två saker: språk (och helst då italienska - världens vackraste språk!) samt en matlagningskurs för personer som redan kan laga mat men som skulle vilja ha ytterligare inspiration.

CiCCi sa...

Lova: Det skulle vara helt fantastiskt att kunna briljera med ett helt nytt språk. Å italienare är ju inte helt fel...mmm Totti... Me like...Kram tillbaka

Mari: Vilken bra idé. Då skulle vi ju få träffas också. Ha det bra du med. Kramis

Sabina: Att leka med lera skulle inte vara så tokigt det heller. Pyssel är ju en favorit. Vi kan kanske gå tillsammans om vi hittar nån klara-sig-själv kurs. Kram på dig.

Lasse: Mange tack...eller vad man nu säger ;-). Ses vi på söndag eller?

DMH: Ja men jag kanske skulle göra slag i saken helt enkelt. Är rädd att det är lite dyrt bara, men gu så gott det blir. Sen kan jag gå kurs med dig å lära mig att laga ännu godare mat och då gärna vilt. Mumsfilibabba.

Jill sa...

Jag skulle vilja utveckla min italienska och så funderar jag också på en jägarexamen.

Annika sa...

Vad kul!! Tycker jag helt klart att du ska göra... jag hade satsat på Excell kurs utan tvekan. Är duktig på det, så jag kan ge dig massor av lektioner helt gratis :-D

Fast jag tror nog att den där klara dig själv kursen är det viktigaste just nu;-)

Själv börjar jag en kurs om Förändlingsanalys efter jul ,ska bli super kul!

Kramis!!

CiCCi sa...

Jill: Låter som två mycket bra val.

Annika: Synd att det är så långt mellan oss då för jag skulle verkligen behöva en kurs i excell. Det låter som en bra kurs. Inte helt säker på vad den går ut på, men bara att du har en kurs att se fram emot är bra. kramis på dig

Sabina sa...

Du har typ en utmärkelse att hämta hos mig gumsan.
Kramkram

Londongirl sa...

Jag skulle också vilja gå en matlagningskurs för såna som redan kan laga mat. Men fördjupa mig i tex. italiensk matlagning eller nåt sånt.

CiCCi sa...

Sabina: Tack gumman!! I love you right back.

Londongirl: Å, älskar verkligen italiensk mat. Undrar om jag inte skulle ta mig en tur dit i vår iaf.

Sabinas mamma sa...

Kära Cicci
Tänk dig följande
Där går rådjursmamman med sin stora mage. Det är tungt men snart dags.
Äntligen föder hon ett litet kid. Så många faror lurar. Hundar i skogen, bilar på vägen.
Det blir vinter, svårt att hitta mat, kallt. De måste äta hela nätterna igenom för att inte stå stilla = frysa ihjäl. Men hon hjälper sitt kid, hela tiden. Ser till att han är varm och trygg.

Tiden går, hon älskar sitt kid, livet är lugnt.
PLÖTSLIGT smäller det till. Hon förstår inte vad som hänt men ser sitt barn falla ner. Tittar, buffar lite, försöker få upp sin yngsta på benen men hör hur det brakar i skogen. Förstår att hon inte får se den "lille" ngt mer och rusar därifrån. Med brustet hjärta.
Och undrar. Varför gör dom så, de där tingen som går på 2 ben?

Hemskt va?
Grejar du det???

CiCCi sa...

Sabinas mamma: Men det är ju så det går till om man vill äta riktigt gott kött. Tänk dig detta:
Det är en varm härlig sommardag. Du har hela dagen kämpat på jobbet och du får äntligen åka hem. Hem till semestern. Bilen är packad och landet väntar.
Väl framme tänder Bengan grillen och häller upp ett glas rött till sin kära. Han ställer fram en stol till dig, han dukar bordet. Du sitter och njuter av ditt vin medan en härlig doft av grillat kött börjar sprida sig över den lilla stugbyn. Fem härliga veckor ligger framför er i ert lilla fina hus på landet. Du tänker att det blir nog många grillkvällar den här sommaren med nära och kära. När köttet ligger på tallriken och du skär din första bit märker du att Bengan lyckats fantastiskt bra med grillningen och när du känner köttbiten smälta på tungan önskar du att du hade hela frysen fylld av just detta kött.

:-) Kan du tänka dig det?

Jag förstår precis vad du menar och det är väl därför jag inte gått kursen än.

Stor kram på dih.

Cisse sa...

Men gumsepumsan
För det första är Bengan inte "årets kock" på grillning om man säger så. För det andra så skulle den där blodiga, sega biten lika gärna kunna bestå av en bit qourn. eller varför inte supersmaskiga grönsaker.

Du vet, jag skulle kunna vara vegetarian om jag inte vore så lat. För nu är det Bengan som lagar mat. Och han kan absolut inte tänka sig. Men jag kan det, gärna.

Så Cicci
Om jag hade en gård med ngn ko kanske, ngn gris, ngr hönor, ett par får - de skulle få leva tills de blev gamla och dog. Jag skulle aldrig äta upp dom...

Men det var en väldigt ljuvlig bild du målade upp. Längtar till sommaren/semestern och landet....
Men först- julen.. Eller hur?

puss o kram

CiCCi sa...

Cisse: Med stort leende på läpparna läser jag vad du skrivit och drömmer om din fina gård. Det ser bra ut där.
Kram