lördag 3 januari 2009

Tredje dagen på året

Sjukstuga.
Jajemensann. E kom till mig i torsdags efter en något lite för lugn och kanske lite för trist nyårsafton för en sexårig pojke.

Planen såg ut som följande: Torsdag, mys och spel och lek med nya bilbanan innan vi skulle till mor och far för middag. Torsdagsplanen gick hyffsat bra. Es humör pendlade något, från bus till irritation, från glädje till gråt, från aktiv till soffliggande och slö. Började ana oråd, men åkte ändå till mor och far.
Vi sov t om kvar trots att E var något snuvig och förkyld, kanske lite febrig?

Fredagsplanen var: jag jobbar och E umgås med mormor och morfar. På kvällen skulle vi till systeryster och fira henne trettionånting födelsedag. Jag och E skulle sova kvar i huvudstaden för mer skoj på lördagen.
Fredagsplanen grusades redan innan min väckarklocka ringde.
E hade feber och ont i huvudet på natten så sömnen blev något störd. Som tur var har jag världens bästa föräldrar som inte såg det som något problem alls att ta hand om en sjukling så jag kunde jobba iaf. (Fick dessutom besök av finaste Sabina, hennes söta son V och bror S. Åt smaskig lunch hos favvo italienaren i Kista C. Mer sånt Sabina!!)
Det blev inget besök hos systeryster. Stackars henne och stackars E. E hade hög feber och snuva hela dagen och kräktes en gång på kvällen. Natten var ganska lugn. Vi blev kvar hos mor och far.

Lördagsplanen var: Mys frukost hos systeryster och StorE, skridskor i vasaparken och sen bio.
Es feber var betydligt lägre på morgonen. Han var pigg en liten stund och vi tog det lugnt i soffan hos mor och far. Precis innan frukost blev han blek igen och kräktes. Han somnade och sov två timmar. Sen for vi hem till lägenheten.
Status nu är en ganska pigg kille utan feber, en seg mamma och efter en stund med Starwars 2 på PS2 sitter vi nu i soffan och kollar Bee movie. Slött alltså. Hoppas jag inte är smittad av vad det nu är han har och hoppas han snart är frisk så vi kan utnyttja dessa lediga dagar som är kvar innan skolan och jobbet börjar på allvar.

Det blir inte alltid som man planerar helt enkelt.

14 kommentarer:

Annika sa...

Men liten E då... hoppas att han snart är kry igen!!

Inte kul när de är sjuka :-(

Är hemma myser vi framför körslaget just nu (reklampaus för stunden).

Linus har mest gråtit idag... vart ledsen och velat mysa. Han har nu sagt ifrånhelt från att vara så länge hos pappa. Han kan tänka sig en dag ibland men inte mer...

Så tråkigt när det blir så här... men nu känns det som om att vi ändå har gett det hela en ärlig chans.

Ska fortsätta mysa här...

Massa krya på dig kramar till E och massa kramar såklart även till dig!!

CiCCi sa...

Annika: Ja huga, verkligen inge kul när dom blir sjuka. Å verkligen inge kul när dom är lessna. Skönt att han är så stor och modig så han kan säga ifrån och inte är rädd att såra. Det är ju ändå det viktigaste att han mår bra. Tack för kramarna. E är bättre, men jag vågar inte ropa hej än...
Massor med kramar tillbaka till dig och din familj

Sabina sa...

MMm vet hur det är med sjukt barn hemma just nu=( Inge kul, men how ever bra att höra att det är bättre med E nu.
Trist för honom att det blev en mindre kul nyår, ni får fira ordentligt näst år ist.
Ha det så bra, sov gott.
Puss å kram

Annika sa...

Nu har Du MAAAAAAAAAAAAAAASOR att läsa inn ehos mig;-D

Och fortsättning följer... måste bara sova lite med!!

Kramis

CiCCi sa...

Sabina: Jo, jag misstänker att du vet hur det är med sjuka barn. Men nu så är det betydligt bättre. Kanske vi kan träffa folk snart igen. :-) Sköt om dig. Kramis

Annika: Å så spännande...hoppas E inte märker att jag blir borta från legobygget en stund då. Kram

Vicki sa...

Inne och kikar i din blogg.
Hur gammal är din son?

Vicki

Londongirl sa...

Hoppas sonen kryar på sig snabbt! Såg att du och Sabina varit i Kista C och ätit. Vilken är favvo-italienaren? Är det på torget eller den inne i C ?

Vill passa på att önska dig massor av Gott Nytt År! :-)
Kram från
Lisbeth

CiCCi sa...

Vicki: Välkommen in! Min son är 6 år. Tittade in lite snabbt på din blogg och såg att det stog en flaska Moet där. Precis den sorten drack jag "något" glas av förra lördagen. Mycket gott. Du är välkommen åter, när helst du vill.

Londongirl: Han verkar pigga på sig ganska snabbt. Bara hosta och snuva kvar nu. Den som ligger till vänster på Food courten inne i C. Nr 15 är en favvo! Mumsfilibabba. Önskar dig detsamma. Kram

Anonymous sa...

Ja, sjuka barn är inte kul...... Hoppas han blir bättre!!!! POST???????? Vad är på gång???? är det nåt kul?????? Väntar med spänning!!!!!!! Kram! Petra

Helén sa...

Men oj, vad tråkigt! =( Jag vet ju hur det är det där med grusade planer (allt för väl efter denna jul) och det är ju så trist när det inte blir som man tänkt. Hoppas du klarar dig från att bli smittad i alla fall, och god fortsättning på det nya året! Kram!

Annika sa...

Nejdå, inte ska jag sitta hela natten igen :-D

Sitter som bäst nu på att skriva;-D

Kramis!!!

alexandra sa...

Hej Cicci!

Jag hittade hit via Annika,så nu är jag fast o prem på din blogg.Jag har oxså varit skild o hitta kärleken igen på nätet.kram

Det Mörka Hotet sa...

Aj, aj, aj: hoppas ni båda kryar på er - om du nu också blev dålig/sämre!

Annars är Starwars aldrig fel - oavsett form! :-)

CiCCi sa...

Petra: Det är klart han blir bättre. Han har nog bara en lite jobbig förlylning. Det är klart det är nåt kul!! ;-) Håll koll på brevlådan!

Helén: Känner mig lite förkyld, men det är nog inte samma som E har. Tog ju influensa sprutan i höstas så jag tror jag är safe om det är det han har. Men han är mycket bättre nu iaf. Det är ju såklart tråkigare att missa hela julen som ni gjorde, men när man väl är ledig vill man ju hälsa på och bjuda hem. Inte sitta och snyta sig. Kram på dig.

Alexandra: Välkommen in. Roligt med nya ansikten och vad roligt att du prenumererar. Jag tycker just nu att det här med nätdating känns jätte läskigt, men det verkar ju funka. Jag har hört det hos fler. Kram och välkommen åter.

DMH: Förstog att du skulle gilla det spelet. E frågar varje gång nu när vi spelar om jag verkligen känner den riktige Darth. Han har sett din blogg och blev väldigt imponerad. Jag känner mig lite förkyld, men inte alls som E. Hoppas jag klarar mig. Kramis