torsdag 6 juni 2013

Mjölkchokladkladdkaka med hasselnötter

Här kommer receptet på dagens goaste kaka. Fick tidningen Baka av min gode vän Monica i födelsedagspresent och det fanns så många fantastiska recept. Här kommer som sagt ett av dom:

200 g Smör
200 g Mjölkchoklad, finhackad
200 g Socker (2dl)
3 Ägg
15 g Vaniljsocker (ca 1 msk)
150 g Vetemjöl (ca 2½ dl)
65 g Hasselnötter (ca 1 dl)

Topping
150 g Mjölkchoklad
100 g Hasselnötter, rostade (ca 1½ dl)

Sätt ugnen på 200 grader. Smörj en springform med löstagbar botten.
Smält smöret och blanda ner chokladen. Vispa ihop ägg och socker i en bunke. Tillsätt chokladsmeten och rör om. Sikta ner vetemjöl och vaniljsocker genom en sil, blanda ihop.
Hacka hasselnötterna grovt och vänd ner dem. Häll smeten i formen och grädda i mitten av ugnen i ca 20 minuter. Låt kallna.

Topping: Rosta hasselnötterna och gnugga sedan bort skalet i torr handduk. Smält chokladen i vattenbad och bred ut den på den kalla kakan. Fördela hasselnötterna över kakan. (Se till att övriga familjemedlemmar, läs sambo, håller sig ifrån de rostade nötterna annars kan det vara så att dom nästan är slut när dom ska ut på kakan.....grrr)



3 kommentarer:

Monica sa...

Tack! Receptet kopierat ;-)

Sabina sa...

Kan tänka mig att den var tokgod, kan oxå tänka mig att jag skulle rådumpa, hehehehehe. Men smaka vill jag;))
Puss å kram å tack för receptet.

CiCCi sa...

Monica: Toppen!! :-)

Sabina: Ibland kanske det är värt att rådumpa ;-)
Puss puss på dig vännen