söndag 9 juni 2013

Smultronställe

Mitt barndomshem från att jag var fem år är ett litet torp byggt 1907 och som är tillbyggt på femtiotalet. Till huset hör en gigantisk trädgård som tar en hel evighet att klippa vilket vi gjorde när vi flyttade dit. Vi hade även ett stort trädgårdsland där det odlades potatis, morötter, lök och annat gott. Nu klipper mamma och pappa bara utvalda delar av trädgården och det finns ett lite mindre trädgårdsland med potatis. Det som inte klipps nu är istället små ängar med sommarblommor. Det finns äppelträd, päronträd, fläder, en stor kastanj och vinbärsbuskar, rabarber, körsbär, och krusbär. T om kantareller växer i den här trädgården.
Jag bara älskar det här stället. Det är så underbart vackert här, speciellt nu på sommaren. Det är verkligen att komma bort en stund men att inte behöva åka så långt. Knappt tio minuter tar det att åka med bil och att åka dit, det gör jag mer än gärna.
Som igår. Då åkte jag och V dit. Vi blev bjudna på grillad kyckling med stekt potatis och squash och bea.
Till efterrätt hade mamma gjort vit chokladmousse med lite kanel och kardemumma krisp på.


Behöver jag säga att det var gott? Det var sååååå gott. 
Å så lite bubbel och rött vin slank ner också.


SÅ underbart att få bli lite bortskämd av mina underbara föäldrar och bara njuta av det röda lilla torpet med vita knutar.


Och inte kunde vi åka hem heller så det blev en övernattning. Sover så gott här. Och frukosten är magiskt god här. Och regnet som föll idag smattrar så härligt mot plasttaket över verandan. Ja, det här är mitt smultronställe nr ett. Å Vanessa gillart hon med.Sen har vi mormor och morfars hus på andra plats av smultronställen, men det får bli en annan historia en annan dag.

4 kommentarer:

Sabina sa...

Å såååå mysigt dt ser ut. Nästan som en semesterresa fast 10 minuter hemifrån. Eftersom jag varit där, så vet jag ju att det är så där magiskt vackert å mysigt.

Kraaaaaaaaaam

Anonym sa...

Ser ut som ett helt fantastiskt ställe:) Häftigt med bara 10 minuter till att bara få njuta!!!/ anette (faster till Sabina)

CiCCi sa...

Sabina: kom gärna å hälsa på nästa gång vettja så kan vi mysa ihop ;-) . Puss på dig hjärtat.

Anette: alldeles lagom om man vill komma bort en stund. Bort men ändå hem :-). Kram

Mamma sa...

Du och familjen är välkommen att bo här när vi åker bort i sommar. En liten kort semesterresa.