söndag 7 september 2008

Kontorshänder

Oj, oj, oj, vilken helg.
Lördag: Först åkte tre bilar ner med stege, målaregrejer, picknickmatrial och en massa andra saker som är bra å ha när man renoverar. När allt var inplockat i lägenheten åkte min kloka far hem igen och lät oss tjejer fixa själva. Tillsammans med mor och systeryster började vi med ett ganska enkelt jobb: täcka golv. Sen tog vi det rummet som vi trodde var minst jobbigt att riva tapet i eftersom det är minst, nämligen hallen. Men jisses! Det tog en dag att riva allt. Det satt som...som....som...ja bara attans.
Söndag: Idag ökade arbetsstyrkan i form av snällaste morbror K som nu dragit ny el i alla ledningar och kompletterat med ett gäng vägguttag och en belysning ovanför diskbänken. Allt hann han med på en dag. Fantastiskt!! StorE har kommit hem efter en veckas jagande efter älg och han var inte helt ovillig att hjälpa till när skåpet där kylen stått skulle rivas.
Jag gör inte ett speciellt gott intryck på mina grannar just nu, men jag hoppas att de mest ljudliga jobben är över nu. Jag och mamma har fortsatt med att riva tapet i vardagsrummet idag. Det är mycket kvar att göra, men jag hoppas fortfarande att det är klart för inflyttning helgen den 20-21 sept. Mina stackars händer är inte riktigt vana vid detta sättet att arbeta. Fick en blåsa mitt i handen igår och idag har det liksom blivit en blåsa i blåsan. Aj.

Dagens applåd går till StorE som inte bara skjutit sin första älg utan även sin andra under veckan i dom norrländska skogarna. Stort grattis. Vi applåderar även morbror K för en strålande insatts idag, trots en värkande rygg. (förmodligen början till diskbråck!) Men för min morbror existerar inte ordet nej när någon ber om hjälp. Om han så skulle bli påkörd av ett tåg så skulle han inte klaga.

Nu ska jag nog lägga min trötta kropp i sängen och bara vila.

2 kommentarer:

Sabina sa...

OJ va duktiga ni har varit. Är så nyfiken på din lägenhet, DIN lägenhet din alldeles egna=) Shit va kul.
Ser fram i mot STOR inflyttninsfest med en massa singstar och drinkar=)
Kramkram

CiCCi sa...

Visst har vi. Du är välkommen när du vill, det vet du. Även innan inflyttningsfest. Kramkram