lördag 25 oktober 2008

Segt

Lördag igen och inte ett inlägg på hela veckan. Skärpning!
Det har iof inte hänt så mycket och i torsdags när jag skulle skriva nåt fungera inte Blogger som den ska. Verkar vara lite störningar nu med...men peppar, peppar...

E är hos mig och vi ska aldeles strax ut på en tur. Vi hade planer på att cykla, men det blir nog bilen istället. Det stomar nästan där ute och E har varit på hockeyskola så han är rätt mör i benen.
E har fått nån sorts dille på runstenar och nu vill han se alla häromkring och det är många. Men vi ska inte ta alla 1 392 idag som finns i Uppland, men vi ska iaf besöka Kung Nordians hög. Det är en gigantisk grav med en gigantisk runsten högst upp. Önskar att jag kunde berätta mer i detta spännande ämne. Kanske efter vårt besök. Jag hoppas det finns en liten informationstavla som jag kan snappa upp lite fakta om denna fornlämning. Försökte göra lite research på nätet, men hitta inte alls mycket. Besvikelse. Vill ju kunna brilljera när E ställer kluriga frågor.

Och frågor det ställer han. Hela tiden. Ofta har jag ett svar, men lika ofta undrar jag också "varför".

En sak som är svår att förklara och som jag har väldigt jobbigt med, det är att när han är hos mig vill jag vara varje minut med honom. Men så vill han hem till nån kompis och leka. Och egentligen vill jag att han ska få leka, men samtidgt vill jag ha honom hos mig. Så han får ju såklart leka här med en vän. Men som idag, på hockeyn träffar han en gammal kompis från förra skolan och dom vill genast leka med varann efter hockeyn. "Jag kan väl få åka till R, snääääälla" och så klipper han med sina stora ögon med dom långa ögonfransarna, lägger huvudet på sne och ler. Å så tjata, tjata, tjata. "men varför få jag inte det, snälla mamma" Det är inte det att han inte får, men inte just idag och hur förklarar man det. Att man helst av allt bara vill ha honom för sig själv. Det är ju jätte tråkigt att bara vara med sin mamma hela tiden.

Men nu ska vi iaf ut på runstensturné. Trist för er att jag inte har nån kamera.

Trevlig helg på er.

2 kommentarer:

Det Mörka Hotet sa...

Tror faktiskt att det är min ex-svärmor som satt upp alla de där runstenarna - hon är i vilket fall som helst tillräckligt gammal för det...ha, ha! :b

CiCCi sa...

Hahaha. Jag håller tummarna att din ex-svärmor inte besöker mig allt för ofta...