söndag 30 mars 2014

Sport

Egentligen är jag ju inte tokintresserad av lagsport. Strötittar lite då å då på fotboll (står ju alltid på nån match på tvn här hemma) och så kollar jag ju sonens matcher i fotboll å hockey, men det är typ det. Men så pass hänger jag ändå med i nyheterna så jag visste att det var premiär i fotbolls allsvenskan idag. Det första jag tänker när jag läser att typ 5000 djurgårdssuportrar är påväg ner till Helsingborg för att heja fram sitt lag är inte "wow vilken folkfest" . Nej snarare tänker jag "jaha, hur många nötter är påväg för att bråka och hur mycket kommer det kosta i kostnader för polis och renovering efter allt som slås sönder". 

Å så blir det så här. En tvåbarns pappa är död (djurgårdare) efter att ha blivit träffad av en flaska enligt nyheterna. Det är just sånt här som gör att jag aldrig kommer låta min E gå på varken hockey eller fotboll utan sin pappa eller annan ansvarsfull vuxen. Eller det spelar ingen roll, han får helt enkelt inte gå på fler matcher överhuvudtaget. Det är slut på det nu. Det är just när det händer sånt här som gör att jag inte är det minsta sugen på att gå på match med familjen. 

Vad är det för jävla idioter som förstör för sitt lag så här. Hörde dessutom att det började redan igår med djurgårdssuportrar som jagar helsingborgare in på en restaurang och när dom sen inte får tag på dessa så hotar dom restaurang besökarna och slår sen sönder restaurangen. Varför?? Å säkert var det inte det enda som hände och som händer där. 

Blir bara så upprörd på detta land som inte gör något för att förhindra att sånt här ska ske. 

Tänker på lagen som förberett sig och taggat för att äntligen få komma igång med serien och så blir matchen avbruten. Och jag tänker på anhöriga som förlorat en familjemedlem. 

Det är fördjävligt helt enkelt och förmodligen inte sista gången något sånt här händer. Tyvärr. 




4 kommentarer:

Anonym sa...

Instämmer helt med dig. Varför ska man inte bara kunna heja fram sitt lag? Så tragiskt :(/anette (sabinas faster)

Mari sa...

Sa precis det samma när jag hörde detta:(
Fattar dom inte att de förstör för laget de älskar.... Inte stöttar dem.
Än så länge är det lugnt här, så R får åka in på match. Men det är ju inga garantier, kan ju hända i Borås oxå.

Men framför allt går tankarna till familjen som mist sin son/make/far.

Kram på er

Anonym sa...

Det är tragiskt!

En företagsledare från Väsby, som lämnar 4 barn och fru....Finns INGA ord!

Mamma sa...

Håller helt med dig. Idrott som ska förbrödra har istället blivit ett tillfälle för vandaler och våldsverkare att träffas. Så tragiskt. Tyvärr spelar det ingen roll hur mycket klubbarna gör för att det här inte ska hända och för att dom ska slippa stora skadestånd som försämrar klubbarnas ekonomi så mycket, utan att dom får något tillbaka från sina s.k. supporters.