måndag 10 mars 2014

Läkarbesök

Idag blev det vab. Länge sen sist nu. V har varit rosslig i luftröret en längre tid plus att hon varit dålig i magen ett par ggr utan att vara magsjuk. Så nu var det dags å se om mamman är nojig eller om vi borde gått för ett tag sen. Läkaren tyckte det sistnämnda. 

Fick remis för att utreda om det finns allergier som gör att hon blir lös i magen emellanåt. Plus att hon fick sitta och andas in medicin genom mask för att få det lite lättare att andas. 

Att andas med en mask för näsa och mun medan mamma och sköterskan sjöng alla barnsångerna vi kunde gick bra. Hon protesterade inte alls. Helt otroligt. 

Efter en förmiddagssömn och lunch hemma åkte vi sen till labbet för att ta blodprov. Två rör skulle tas och V fick ett embla plåster i vardera armveck en timme innan. Hon var misstänksam men lät dom sitta där. Väl på provtagningen gick det åter igen bra. V satt still och gav inte ifrån sig ett knyst. 

Däremot vart hon en galenpanna på Apoteket när vi skulle hämta ut ventolin. Ville inte sitta still och sprang å rev ner grejer från hyllorna. Jag var helt svettig efteråt. 

Så imorgon blir det nog dagis så jag får jobba å vila upp mig lite. 

2 kommentarer:

Sabina sa...

Tur ni åkte nu då. Man blir ju speedad av ventolin, precis som med bricanyl. Så lämna henne inte för tidigt till dagis nu. Krya på dig V.

Puss

Pappa & morfar sa...

Det är mina tjejer.