tisdag 3 april 2012

Semesterhelvete och pappfuckingledighet

Asså vilken besked jag fick denna morgon. Å jag som inte ska hetsa upp mig. Just nu är pulsen på 200 och sammandragningen värker. Vilket jävla pucko till chef! Inte min alltså.

Hur kan man hota med att stänga kontoret om inte dom anställda får ihop sommarschemat. Sen när blev det den anställdes plikt och skyldighet att se till att ta så lite semester som möjligt så firman går runt. En otroligt snäll person i min omgivning, inga namn, har i alla år ställt upp. På sin höjd tagit 2 veckor i streck för att se till att det funkar på alla platser för en skitlön. Han har aldrig gnällt och han har alltid hjälpt till, aldrig några problem. Medan hans kollegor gladeligen tar ut 3-5 veckor på sommaren.

Denna sommar kommer den här snälla personen behöva lite mer ledighet för han ska både flytta och dessutom få barn. Så lite mer än en vecka kanske. Snälla.

- Har ni fixat semestern i år än? Undrar chefen
- Vi har pratat om det men inte löst det än.
- Se till att fixa det till efter påsk.
- Ja det ska vi se till. Kan bli svårt att få ihop det i år bara, kanske vi blir tvugna att stänga ner det här kontoret nån vecka bara. Svara den snälla.
- Jaha, ja då får vi se om vi kan ha stockholms kontoret kvar. Funkar det i sommar i Göteborg (har kontor där också) så får vi se hur länge Stockholm blir kvar.

Nämen skit i det då. Vilken sten har chefen legat under dom senaste åren. Jämnställdhet, vet han vad det är? Nämen då kan väl den här snälla personen vara hemma och amma då så får hans arga sambo jobba. Bara kontoret går runt.

Ååååååååå blir så jävla arg på män som aldrig varit hemma med sina barn, som inte fattar att det inte bara är att föda och sen åka hem och ställa sig vid spisen. Jävla människor!

Lugn lugn lugn...andas....
När en sak är löst kommer nästa problem som en käftsmäll.

Å den snälla fick nästan en utskällning av sin blivande sambo för hon har hormoner som gör att det behövs otroligt lite för att koka. Men det är ju inte hans fel.

Älskar dig!

6 kommentarer:

Sabina sa...

Inte ok!! Inte någonstans. Jag hoppas den snälla står på sig inför idiot chef. För även om man är snäll så måste ju sambo och bebis gå först även om kontoret läggs ner. Kram på er båda.

Anonym sa...

Men vad är det för stenålderschef han har. Hur kan man bara hota sina anställda på det där sättet. Förstår att du blir arg och ledsen.
Kramar mamma

Lasse K sa...

Tycker att den snälla kan säga att han ska prata med facket lite. man har enligt lag rätt till 4 veckors sammanhängande semester. Upp till arbetsgivaren att se till att det ska fungera. Sen är det iofs upp till arbetsgivaren att lägga vart semestern ska läggas, men ska vara under perioden Juni-Augusti

Anonym sa...

Jag håller med ovanstående! Det är INTE OK!!! Ring facket!! Även om man inte är ansluten kan man få mycket hjälp! Pappaledighet kan inte nekas!!! På idioten bara!!! Kram Petra V!!

Anonym sa...

Jag håller med ovanstående! Det är INTE OK!!! Ring facket!! Även om man inte är ansluten kan man få mycket hjälp! Pappaledighet kan inte nekas!!! På idioten bara!!! Kram Petra V!!

CiCCi sa...

Sabina: Jag håller med, men samtidgt blir det lite jobbigt om den snälla blir utan inkomst samtidigt som den arga sambon är mammaledig. Men chefen får säga vad han vill, 10 dagar blir det oavsett vad han tycker. Tack darling. Kraaaaam

Mamma: Ja man kan ju undra varför det är så svårt för en viss generation att fatta att det inte är en baggis att ta hand om barn och allt annat runt omkring. Kan inte tänka mig att det var en baggis för 50 år sen. Det måste ha varit likadant som nu...eller är vi mer gnälligare nu förtiden? Kram

Lasse K: Jag vet en chef som får ett samtal om detta om det inte ordnar sig. Kanske chefen inte vill ta konflikten om det är fler som vill ha semester samtidigt och man måste be någon ta semester någon annan vecka. Lättare att hota och se dom anställda slita med schemat. Jag antar att det ordnar sig, även om den snälla som vanligt får ge upp och ta sin vecka semester som vanligt.

Petra V: Nästan så man ber om ursäkt för att man blev gravid i november och ska ha barn på sommaren. Förlåt att vi inte planerade bättre herr chefen. Nej, det kan inte nekas så när det blir då blir det och då ska han ha 10 dagar, där med basta!! Kram på dig.